Skuespillerinden AGIS WINDING, som bl.a. spillede Præstekonen MARIE BLICHER i den gamle Julefilm NØDDEBO PRÆSTEGÅRD fra 1934, hvor for eksempel HANS KURT, KARIN NELLEMOSE og JOHANNES MEYER var med, gav os den 10. november 2018 denne HILSEN, som man kun kan blive i julestemning af:

 

TTT  h

Denne HILSEN   har  Hanne Leffler   modtaget

under  tankeinspiration 

den 10. november 2018 af

Skuespillerinde Agis Winding

(1875 - 1943)

 

 

vEN HILSEN TIL DANMARK v

 

 

 l

  

Denne Hilsen til Danmark har Jeg glædet mig helt ufatteligt meget til at give det

danske Medium Hanne Leffler og Kirsten Pedersen, som vil sørge for,

at den bliver videreformidlet til Danskerne.

 

Når man som Agis Winding, der virkede som Skuespillerinde fra 1896 og fremefter, skal fortælle noget, der kan interessere Danskerne af i dag, så vil Jeg starte med at sige, at min tid har været utrolig rig på dejlige oplevelser. Jeg har nydt hver eneste rolle, jeg har spillet, og da det fra Stumfilm gik over til Talefilm, så foldede Jeg mig med stor glæde ud i de talte sprog.

 X X X

Min mest kendte Film og den, Folk stadig husker, var Nøddebo Præstegård fra 1934. Jeg havde et

utroligt godt samspil med Johannes Meyer, der var Pastor Blicher. Jeg var Præstekonen Marie Blicher

og mine to døtre, Andrea Margrethe og Emmy, som var Karin Nellemose og Katy Valentin.

Derudover medvirkede Hans Kurt, Hans Egede Budtz, Charles Tharnæs, Maria Garland, Schiøler

Linck, Poul Kern, Kai Holm, Rasmus Christiansen og P.S. Andersen.

 

Filmen stammer fra Elith Reumerts dramatisering af Henrik Scharlings Roman

”Ved nytårstid i Nøddebo Præstegård”.

 l l l

 

Den julestemning, vi fik skabt dengang, har glædet flere generationer efter os; - der manglede

hverken nisser, julesne, kirkeklokker og en julegudstjeneste, som Pastor Blicher selv stod for, hvor

salmen ”Julen har bragt velsignet bud” blev sunget.

 

Ægte romantik opstod mellem Corpus Juris (Charles Tarnæs) og Andrea Margrethe samt Præsten (Hans Egede Budtz) og Emmy. Begge par blev forlovede i denne juletid. Kun stakkes Nikolaj (Hans Kurt) blev ikke forlovet, men han trøstede sig vist på anden vis.

       

 

Og nu til noget helt andet.

Jeg ønsker at fortælle Jer, hvorledes det  L Y S, vi alle har brug for - for at komme videre i livet, på

lettest mulig måde finder vej til vor tanke.

 

Som I kan forstå, er Mørket noget,

I simpelthen skal undgå på Jeres vej.

 

l Lyset – det gode, skal man altid gøre alt for at følge

 

l Hvis man selv ønsker at følge Lyset, så sker der det forunderlige, at Lyset hjælper een og gør det lettere for een at følge dette

 

l Hvis man er på vej ind i én af Mørkets blinde stier, så gør ens Skytsånd alt, hvad Han eller Hun kan for at lede een tilbage til den sikre vej igen. Hvis du er lydhør overfor denne – Samvittighedens Røst, så vil du være sikker på at finde tilbage til Lyset igen

 

l Hvis man er kommet i dårligt selskab med kammerater, der prøver at få dig til at følge Mørket, og du måske bliver fristet til at gøre det, fordi du ønsker at være med i Flokken, så er det præcis her, at du skal passe ekstra på.

 

l Her må du bruge din viljestyrke og virkelig ønske at komme fri af dette bånd, og så må du fortælle dine venner, at du er optaget af andre ting nu.

 

l Hvis du skulle blive fristet til at tage noget, der ikke er dit eller bedrage på anden vis, så er den eneste måde at klare dette på den, at blive ved at sige til sig selv, at det er forkert, dét -  jeg gør, og jeg ønsker ikke at gøre noget, der er forkert

 

l Hvis du trods alt dette alligevel føler, at du har svært ved at undgå Mørket, så vil en Bøn til G U D om større hjælp og styrke altid blive bønhørt.

 

     l l l

 

Jeg ønsker af mit hele hjerte, at I skal lære den G U D at kende,

som Jeg kender, for da farer I ikke vild.

 

10. november 2018                    Agis Winding 

l

 

 

--

Mørke og Lys, som ikke må forveksles med det jordiske mørke og lys, er mægtige magnetiske virkende Kræfter, som begge har indflydelse på det jordiske liv.

Mørket er lig med det Onde, og Lyset er lig med det Gode.

Dét, der er menneskenes opgave på Jorden, er at yde Mørket (det åndelige Mørke) modstand og følge Lyset, for kun på denne måde kan menneskene sejre over Mørket, så de kan forlade Jorden og vandre videre ad lysere og bedre veje,  indtil  Målet – G U D’s Rige -  er nået.

 

--

 

 BEKRÆFTET   I   G U D’S   NAVN 

z

 

Hanne  Leffler 

i alt

S a n d h e d  

   

µ

 

Biografi
Agis Winding, som oprindelig hed Antonette Katrine Helene Nielsen var datter af stentrykker Anthon Nielsen (1840 - 1900) og hustru Anna Frederikke Jæger (1839 - 1907). Hun debuterede i Frederikshavn i 1896 og spillede derefter i provinsen - især hos Albert Helsengreen. Hun arbejdede ved Århus Teater 1900-1905, hvor hun bl.a. havde rollen som Venus i "Orfeus i Underverdenen".

 

Hun blev gift med journalist, cand.phil. Andreas Winding og flyttede sammen med ham til København, hvor hun fik engagement ved Casino 1905-1907. Hun aflagde prøve for professor Martinius Nielsen, som da var direktør for Dagmarteatret, og han engagerede hende straks til sit teater, hvor hun var 1907-1915 og som Agis Winding efterhånden erobrede en sikker københavnsk position. Dernæst var hun ved Alexandrateatret 1915-1917 og siden ved Dagmarteatret i årene 1917-1937. Hun filmdebuterede i hovedværket "De fire Djævle" i 1911, hvor hun spillede filmens femme fatale, Grevinde Taube - en rolle hun gentog året efter i opfølgeren "Efter Dødsspringet", der ikke blev nogen succes. Herefter medvirkede hun sporadisk i film hos diverse selskaber og afsluttede sine stumfilm med en rolle i den ambitiøse Fy & Bi-film "Don Quixote" (1926).

 

Ialt indspillede hun 11 stumfilmfilm i perioden 1912-1929, bl.a. "Sfinxens hemmelighed" og "Hendes nåde dragonen". I 1934 medvirkede hun i "Nøddebo Præstegård" som Marie Blicher og hendes sidste rolle var som fru Hansen i "Moster fra Mols" fra 1943. Hun er mor til forfatteren og journalisten Ole Vinding (05-02-1906 - 31-08-1985) og farmor til instruktøren og forfatteren Thomas Winding. -    I 1937 blev hun belønnet med Ingenio et Arti.

Gravsted: Vestre Kirkegård - Kbh

 

d d d